Internet
Op Reis

Reizen met verbinding

De opkomst van mobiel internet en mobiele applicaties heeft ons afhankelijk gemaakt van een nieuwe primaire levensbehoefte: connectiviteit. Met de moderne technologie die vandaag beschikbaar is, kunnen wij geen reden bedenken om op reis te gaan zonder de mogelijkheid om goed en goedkoop verbinding te maken met een mobiel netwerk.

Met netwerken van de vierde en ook vijfde generaties (4G, 5G) beschikbaar door heel Europa is de gewenste snelheid voor onze gewoontes van thuis nauwelijks of nooit meer een beperking. Of je nu een YouTube, Netflix of Facebook verslaving in stand wilt houden of simpelweg up-to-date navigatie met verkeersinformatie nodig hebt, Smartacus biedt nu de optie om dit zonder complexiteit te gebruiken middels een Data (only) SIM kaart.

Houdt nu zelfs de vrienden en familie moeiteloos op de hoogte van reisavonturen, middels data-gebaseerde communicatieapplicaties zoals Skype of WhatsApp bijvoorbeeld

Tijdelijk 5G internet op reis

Smartacus biedt SIM-kaarten aan die voor een periode naar keuze gehuurd kunnen worden. Het maakt dus voor het gebruik niet uit of u een weekendje weg wilt of enkele maanden zonder vooraf vastgestelde einddatum op verkenning gaat. Bij het afsluiten van de huur geeft u simpelweg een einddatum aan en middels een simpel telefoontje naar ons team passen we op elk gewenst moment uw gebruiksperiode aan.

Het is zelfs mogelijk om de verbinding permanent in stand te houden door middel van een abonnement. Is van tevoren al duidelijk dat het praktischer is om voor een periode langer dan 6 maanden verbinding beschikbaar te hebben voor uw voertuig, dan is dit de juiste keuze. Een abonnement is eenvoudig opzegbaar, met een opzegtermijn van slechts een maand. Dit voelt dus een stuk minder geforceerd dan de gebruikelijke jaar- en tweejaars-abonnementen voor uw mobiele telefoon.

Onbeperkt 5G internet

Het laatste wat Spartacus haar klanten wil aandoen, is stress toevoegen aan een vakantie. Daarom zijn alle beschikbare SIM opties uitgerust met onbeperkt data. Er is geen limiet en dus ook geen sprake van bundels die opraken, met duurdere dataprijzen als onaangename verrassing. De enige beperkingen die gelden voor onze SIM kaarten, zijn vastgesteld door de netwerkpartners met wie wij samenwerken. Bovendien zijn deze spelregels enkel opgesteld om problemen in het gastnetwerk te voorkomen.

Een uurtje Netflix kijken in HD slokt al snel 3GB op, terwijl het onmogelijk te voorspellen is hoeveel data u zou gebruiken als u zakelijk per email blijft communiceren op reis. Dit hangt namelijk af van de hoeveelheid en grootte van bijlagen etc. Spartacus vindt dit niet uit te leggen aan klanten en ziet om deze reden af van allerlei beperkingen en bundels. Onbeperkt is onbeperkt, zoals het bedoeld is en zoals u het in het woordenboek omschreven vindt!

Onbeperkt data in (bijna) heel Europa en zelfs erbuiten

Smartacus SIM kaarten werken in alle landen in de kaart hierboven. Zolang u verbonden bent met een netwerk in een van deze landen is er geen enkel risico op onverwachte en/of buitensporige kosten voor datagebruik.

 

Zoals aangegeven is een Smartacus SIM kaart een data-only kaart, waardoor het verzenden van SMS-berichten of het plegen van ‘ouderwetse telefoongesprekken’ (dus niet gebruikmakend van data) niet mogelijk is.

Altijd de juiste optie; Zakelijk of privé

Smartacus biedt SIM kaarten aan met écht onbeperkt dataverbruik. Daarom is het zowel voor u als voor ons niet relevant of u de verbinding voor privé of zakelijke doeleinden wilt gebruiken.

* Het abonnement is na 6 maanden opzegbaar met een maand opzegtermijn.

Meer weten over ons product? Informeer nu!

Wij raden aan om rekening te houden met 3 werkdagen verwerkingstijd en 2 dagen verzendingstijd. Daarnaast is het wellicht handig om de SIM kaart iets eerder te ontvangen, zodat u ook de tijd heeft om de installatie en instellingen te testen.

Het is ook mogelijk om de SIM kaart in het buitenland te ontvangen. Hiervoor geldt wel een iets langere verwerkings- en verzendperiode, gezien de mindere voorspelbaarheid van postdiensten in het buitenland. Ook zal de prijs enigszins hoger zijn dan ontvangst in Nederland.

Opzeggen is niet nodig. De gebruiksovereenkomst stopt simpelweg aan het eind van de afgesproken periode. Wilt u deze periode verlengen, dan raden wij aan dit met enige marge op tijd aan te geven. Als het gebruik van de kaart verlopen is, dan kunnen wij helaas niet meer verlengen.

Smartacus SIM kaarten zijn van de laatste technologie voorzien en kunnen dataverbinding maken op elke netwerktechnologie tot en met 5G. Uw snelheid en stabiliteit hangt af van uw locatie en wat de lokale netwerkaanbieders beschikbaar stellen in dat gebied.

Er is slechts 1 belangrijke technische beperking voor onze zakelijke gebruikers. Sommige bedrijven werken met een VPN, of Virtual Private Network. Deze technologie biedt een extra beschermlaag aan beveiliging, maar vereist ook vaak een statisch IP-adres. Helaas is het met Smartacus SIM kaarten niet mogelijk om in deze functie te voorzien. Overleg in het geval van zakelijk gebruik even met uw IT afdeling voor uw geplande trip en geef duidelijk aan dat u enkel over een dynamisch IP adres zult beschikken. Zij kunnen u dan verder adviseren of de gewenste zakelijke functionaliteit beschikbaar zal zijn.